
Spróbuj naszych wyśmienitych dań

Przystawki
Z chrupiącymi, świeżymi warzywami, delikatną grzanką oraz aksamitnym majonezem z awokado i limonki
Wędzony po staropolsku filet z czosnkiem niedźwiedzim
Podany w towarzystwie kremowego żółtka, chrupiącej cebulki, ogórka konserwowego i marynowanych grzybów oraz pieczywa

Zupy
Bulion o głębokim smaku, z makaronem, kawałkami mięsa i marchewką
Wyrazista, pełna warzyw, z koprem, grillowanym filetem z pstrąga.
Kwaśny i aromatyczny, na białej kiełbasie, z jajkiem i kremowym puree ziemniaczanym
Wyraziste, przygotowane według starej, sprawdzonej receptury

Sałaty
Sałatka a'la Cezar z wędzonym pstrągiem, dipem szczypiorkowym i jajkiem poche
Soczysty kurczak w towarzystwie chrupiącego bekonu, ziołowych grzanek i prażonej cebuli, skropiony sosem czosnkowym

Z mąki młynarza
Miękkie i delikatne, w sosie borowikowo-śmietanowym
Klasyka w najlepszym wydaniu, z kapustą zasmażaną oraz okrasą z boczku i prażonej cebuli
Wypełnione aksamitnym farszem z ziemniaków i twarogu, z okrasą z duszonej cebulki

Dania mięsne
Z kapustą zasmażaną i delikatnymi ziemniakami, posypany świeżym koperkiem
Wypełnione serem, z chrupiącymi, smażonymi ziemniakami oraz sałatką ze świeżych warzywa
Wolno gotowane, z grzybami leśnymi w białym winie i śmietanie. Towarzyszą im ziemniaki smażone w mundurkach oraz sałatka ze świeżych warzywa
Soczyste, zanurzone w gęstym sosie barbecue, z ziemniakami smażonymi oraz lekką sałatką z vinegretem
Pieczona, na modrej kapuście, z delikatnymi kluskami śląskimi i buraczkami w sosie winno-rodzynkowym

Dania rybne
Soczysty pstrąg z naszej pstrągarni, z duszoną cebulką, z ziemniakami opiekanymi i lekką sałatką z vinegretem
Faszerowany borowikami i pieczarkami, zapiekany w delikatnym, kremowym sosie śmietanowym, z chrupiącymi frytkami oraz świeżą sałatką
Smażony, z winno-porowym sosem, kremowym puree ziemniaczanym i surówką z kapusty kiszonej

Dania dla dzieci
*porcje dziecięce
Wywar drobiowo-wołowy z marchewką i makaronem, bez pietruszki
Delikatne kawałki kurczaka w towarzystwie frytek i ketchupu
Panierowane filety rybne z frytkami i ketchupem
Złociste placki z kremem czekoladowym

Desery
Fondant z płynnym środkiem, z dodatkiem gałki lodów i czerwonych owoców
Ciasto niespodzianka
Konfitura z agrestu i wiśni, na serku twarogowym z kruchą bezą
Pucharek lodowy ze śmietaną oraz wiśniami

Napoje
jabłko, pomarańcza, grejpfrut, czarna porzeczka

Napoje jesienno-zimowe
Herbata zielona, maliny, imbir, syrop z malin, cytryna
Herbata earl grey, wiśnie, imbir, kora cynamonu, pomarańcza, cytryna, goździki
Herbata jabłkowa, plasterki suszonego jabłka, kora cynamonu, cytryna, goździki
Herbata zielona, suszona żurawina, syrop z kwiatu białego bzu, miód, cytryna, pomarańcza

Alkohole
Vin de Pays d’Oc, Francja
Błyszcząca, jasnożółta barwa ze złotymi refleksami. Dominują aromaty trawy cytrynowej i kwiatów. Bardzo eleganckie, ciepłe i bogate. Idealne do owoców morza, ryb, drobiu, potraw kuchni orientalnej.
Vin de Pays d’Oc, Francja
Intensywny kolor, wyczuwalne nuty dojrzałych czerwonych owoców, śliwki. Dobrze zrównoważone w smaku, łagodne i przyjemne w odbiorze. Podawać do czerwonych mięs, dań z grilla, makaronów.
Żubrówka biała, sok z cytryny, syrop z kwiatu białego bzu, woda gazowana, kruszony lód
Tequila Sierra Silver, grenadyna syrop, sok pomarańczowy
Bacardi Black, sok z limonki, limonka, pepsi
Tequila Sierra Silver, Cointreau, sok z cytryny
Żubrówka Biała, Blue Curacao, 7up
Wino musujące, Aperol, woda gazowana, pomarańcza
Żubrówka Biała, sok pomidorowy, sok z cytryny, tabasco, sól, pieprz
Żubrówka Biała, Gin, Bacardi White, Tequila Sierra Silver, Cointreau, sok z limonki, sok z cytryny, syrop cukrowy, pepsi
Bacardi White, woda gazowana, cukier trzcinowy, sok z limonki, mięta, kruszony lód
Woda gazowana, cukier trzcinowy, sok z limonki, mięta, kruszony lód
Skontaktuj się z nami
Restauracja Karczma Młyn
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej restauracji!
Kontakt i zamówienia telefoniczne
Godziny otwarcia